Meer resultaten voor jaren 50

   
 
jaren 50
 
Jaren 50 Kleding? Ook die vind je bij Feestkleding 365!
Rock Roll Kleding 192 producten. Grease Kleding 60 producten. Elvis Presley Pak 50 producten. Sandy Kostuum 33 producten. T-bird Outfit 6 producten. Bekijk alle 333 producten. Voor je Jaren 50 Kleding slaag je zeker bij Feestkleding 365! Dus Elvis en Marylin we hebben een uniek aanbod voor jouw te gekke jaren 50 feest. Verlang je naar de tijd van de Rock n Roll milkshakes en grote bonken bubble gum? Kom jij beter tot jouw recht in dat bijzondere Grease dan in de huidige saaie technotijd? Om je met jouw stoere Jaren 50 Kleding weer in de bijzondere 50's te wanen hebben we alles in huis!
De jaren 50.
De toegestane termijn voor abortus is 24 weken vanaf de bevruchting. De Nederlandse artsen houden meestal een termijn van 22 weken aan zodat ze zeker binnen de vastgestelde termijn blijven. De ideale taakverdeling in het huwelijk was duidelijk de man werkte en de vrouw zorgde voor het huishouden en de kinderen. De man stond aan het hoofd van het gezin en de vrouw was de zorgende steun en toeverlaat van haar echtgenoot. De rol van de vrouw was duidelijk die van huismoeder in het gezin. Voor de opvoeding van kinderen was het belangrijk dat er iemand thuis was die de kinderen kon verzorgen en opvoeden. Dat wil niet zeggen dat dit de standaard in elk katholiek gezin was.
Jaren 50 kleding Dresscode.nl.
Low Budget voldoen aan de Dresscode. Home / Vintage Stijlgids / Dresscode jaren 50. Return to Previous Page. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd mode sterk beïnvloed door schaarste aan grondstoffen en materialen. Men kon zich in deze tijd over het algemeen geen luxueuze kleding veroorloven. Kledingstukken waren dan ook simpel en vooral functioneel. De periode na WOII stond echter volledig in het teken van wederopbouw en het creëren van een welvaart-samenleving. Met name in de tweede helft van de jaren 50 werden uiteenlopende grondstoffen en materialen wederom beschikbaar voor het publiek en dat was gelijk terug te zien in het modebeeld.
Jaren 50 mode Doortje Vintage.
Dit decennium wordt vaak gekenmerkt door Diors New Look. De naoorlogse Baby Boom was hier op een hoogtepunt. Televisie reflecteerde de manier waarop men zich kleedde. Ook werd dit decenium erg beinvloed door de geboorte van Rock n Roll. Diors New Look uit 1947 symboliseerde nieuwe hoop en rond de jaren 50 werden hoop en stijl volledig omarmd. Het zandloper silhouette bleef populair. Een toevoeging aan deze wijde rok waren de smalle potloodrokken.
1950-1959 Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De jaren 1950-1959 van de christelijke jaartelling zijn een decennium in de 20e eeuw. De Bondsrepubliek Duitsland wordt geïntegreerd in de westelijke wereld. In 1955 krijgt het land toestemming zich te herbewapenen en lid te worden van de NAVO. Er is veel weerstand tegen de Duitse herbewapening. De Sovjet-leider Nikita Chroestjov roept de landen in de Russische invloedssfeer bijeen voor de oprichting van het Pact van Warschau een tegenhanger van de NAVO. Dwars door Duitsland loopt het IJzeren gordijn met steeds meer versperringen en wachtposten. Maar Berlijn is nog open en tussen 1949 en 1961 trekken een miljoen Oost-Duitsers van de Russische naar een van de westelijke zones. In Oost-Europa wordt elke oppositie uitgeschakeld.

Contacteer ons