Zoeken naar retro interieur

   
 
retro interieur
 
Een kijkje in een historisch pand in Milaan met een subtiel retro interieur Roomed.
Joëlle 29 December 2016. Dit prachtige appartement komt uit 1892 en heeft al vele functies gehad. Zo was het ooit een ziekenhuis een theater een bioscoop en zelfs een gallerij. Maar nu is het appartement prachtig gerenoveerd in retro stijl door designer Christiana Vannini. Samen met de eigenaar maakte Vannini een nieuwe indeling voor het historische pand met veel daglicht en ruimtelijkheid als uitgangspunt. Het huis werd daarna gestyled met prachtige designs én veel kunst. De lange ruimte in dit huis heeft verschillende functies. Allereerst is er een zitgedeelte gecreëerd met een subtiele retro look.
Retro interieur in je nieuwe huis? Meiling Interieur Decoratie.
Retro is weer helemaal terug. Schuine meubelpootjes gewaagde kleurencombinaties en bijzondere vormen geven een retro interieur een bijzonder tintje. Anders dan vroeger kan nu bij een interieur de basis wit zijn. Voeg hierbij wat felle kleuren en gekke vormen en je hebt de basis voor een eigentijds-retro interieur. Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen. Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen Bekijk groter / delen.
Een retro interieur details DesignClaud.
Dat kun je ook wel zien bijna alles wat in hun retro interieur staat is uniek. Hier en daar zien we een aantal standaard meubels maar over het algemeen is alles tot in de puntjes retro! Een retro interieur vol met verrassingen. Het leuke aan dit appartement is dat de basis van de ruimte heel rustig is gehouden. Een houten vloer witte wanden en een wit plafond. Daarnaast spreken mij de kleine stillevens die hier en daar gecreëerd zijn enorm aan. Kleine settings van accessoires bij elkaar.
Wat zijn de kenmerken van een retro woonstijl? Makeover.nl.
De ruimte straalt een rust en eenheid uit door het gebruik van dezelfde materialen poeder tinten en veel daglicht. Grafische behang soorten worden bijvoorbeeld weggelaten in het moderne retro interieur. Daarentegen zien we juist wel weer meer grafische prints en posters aan de wanden hangen. De slanke poten van de wandmeubels tafels en stoelen die zo typerend voor de retro woonstijl uit de jaren 50 zijn zijn ook weer terug te vinden in het moderne retro interieur. Juist door deze vormgeving lijken meubels minder kolossaal en creëer je een open en transparant interieur. 5 Stappen naar je eigen interieur stijl. Buitenlandse sferen in het interieur. Kijk binnen in een minimalistisch interieur.
Een retro interieur in 7 stappen Retroo.
DATE 13 Jun 2016. COMMENTS Leave a comment. Met een retro interieur ben je gek genoeg altijd bij de tijd. Een retro interieur weet simpliciteit met vrolijke kleuren weet te combineren. Dat maakt het aantrekkelijk. Om je een handje te helpen met je retro inrichting hebben we 7 tips voor je uitgezocht. 1 Ga voor retro designstoelen. Veel retro designs stammen af uit de jaren 50. Bijvoorbeeld onderstaande stoelen ontworpen door Charles en Ray.
Interieur-trend gespot retro/seventies look Lifestyle Blog.
En grappig is dat dezelfde trend ook terug te zien is op interieur-gebied. Retro is kortom hipper dan ooit. De jaren zeventig inspireert niet enkel en alleen de modewereld ook interieurontwerpers gaan aan de haal met de look. De retro-interieur-trends op een rijtje. Felle rijke kleuren vullen je huiskamer met deze trend. Naast de kenmerkenden oranje en bruin-kleuren van die tijd zijn alle kleuren haast mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de geel/groene kleur van deze scarlet bank. Saai wordt je interieur hoe dan ook niet met al deze kleuren. Ook wel psychedelische prints genaamd.
Retro interieur een introductie! 02/11/2015.
Retro design geeft je huis een uniek karakter en laat zich erg goed mixen met een modern interieur. Door het toevoegen van een paar retro elementen kan je al snel en eenvoudig je woning een retro interieur geven. Retro verwijst naar de stijl van inrichten uit de jaren vijftig zestig en zeventig van de twintigste eeuw. Het was de tijd dat er maatschappelijk veel veranderde het klassensysteem ging op de schop men maakte veel nieuwe ontdekkingen in de ruimte en het was de tijd van de flower power! Ook op het gebied van interieur heeft het postmodernisme bij deze dus ook een prominente plek in veel huiskamers gekregen weg met de klassieke minimalistische meubeltjes die weinig zeggen less is bore!
Terug in de tijd reizen? 10 tips voor een design retro interieur!
Grote tapijten met een abstracte vormgeving passen perfect in het kader van retro interieur maar ook perzische tapijten met een ornamentele vormgeving zijn zeer geschikt voor een retro interieur. Retro lampen zijn er in alle vormen en kleuren. Met name abstracte ronde of ovale lampen zijn erg gepast in een retro interieur. Ook industriële lampen zijn erg geliefd in een retro interieur. Daarnaast zijn kokerlampen met retro motieven ook goede attributen voor in een retro interieur. Qua klokken zijn de meest excentrieke klokken het meest geliefd in retro interieurs. Zo is bijvoorbeeld de Multi Sunburst klok van George Nelson een echte retro-icoon.

Contacteer ons